Zelený král ti dává dopravu ZDARMA nad 999 kč

Blog

Co je kratom, aneb rostlina mnoha tváří

Kratom, známý také pod názvem Mitragyna speciosa, je stálezelený strom původem z jihovýchodní Asie, zejména z Indonésie, Malajsie, Thajska a Papuy Nové Guineje, kde slouží jeho listy jako tradiční prostředek podpory relaxace. Tato rostlina se stala předmětem zvýšeného zájmu právě díky svým účinkům. 

mceclip0-8Co je kratom: Kratom je tropická rostlina patřící do rodiny Rubiaceae, stejné rodiny jako kávovník. Listy tohoto stromu obsahují různé alkaloidy, především mitragynin a 7-hydroxymitragynin, které jsou zodpovědné za psychotropní účinky, které může kratom vyvolat.

Použití kratomu: Kratom se tradičně využívá v jihovýchodní Asii, kde se listy konzumují syrové nebo se připravují ve formě nálevu. Obyvatelé těchto oblastí často využívají kratom k podpoře fyzické pohody, zvládání bolesti a zlepšení nálady. V moderním světě však kratom získal popularitu i mimo tradiční použití.

Formy konzumace: Kratom se běžně prodává ve formě prášku, extraktu, či kapslí. Uživatelé mohou smíchat prášek s tekutinou, přidávat do jídla, nebo konzumovat kapsle podobně jako jiné doplňky stravy.

Účinky kratomu: Účinky kratomu mohou být rozmanité a závisí na mnoha faktorech, včetně dávky, odrůdy a citlivosti jednotlivce. Mezi běžné účinky patří uvolnění, povzbuzení nebo klidný stav mysli. Někteří konzumenti také pociťují pozitivní vliv na energii a náladu.

Druhy kratomu: Přehled pestré palety odrůd

Kratom, tropická rostlina původem z jihovýchodní Asie, se stává stále populárnější alternativou pro ty, kteří hledají přírodní způsob navození pohody a pocitu relaxace. Existuje několik druhů kratomu, z nichž každý má své jedinečné vlastnosti a účinky. V tomto článku se zaměříme na několik zajímavých odrůd, jako jsou Red Kapuas Hulu Kratom, Maluku Kratom, Sulawesi Kratom, Green Kapuas Hulu Kratom, Kratom Red Malay, Red Elephant Kratom a White Kalimantan Kratom.

mceclip0-8

1. Red Kapuas Hulu Kratom: Red Kapuas Hulu Kratom patří mezi oblíbené červené odrůdy. Pochází z oblasti Kapuas Hulu v Indonésii a je známý svým silným a uvolňujícím účinkem. Uživatelé často hlásí pocit klidu a relaxace po jeho užití.

2. Maluku Kratom: Maluku Kratom pochází z Maluku, indonéského souostroví, a vyniká svým výrazným aroma. Tato odrůda může nabídnout vyvážený mix stimulace a uvolnění, což ji činí oblíbenou volbou pro mnoho uživatelů.

3. Sulawesi Kratom: Pěstovaný na ostrově Sulawesi, Sulawesi Kratom je známý pro své jemné a vyvážené účinky. Uživatelé často zdůrazňují jeho schopnost poskytnout energii a zároveň udržovat klidný stav mysli.

4. Green Kapuas Hulu Kratom: Green Kapuas Hulu Kratom je zeleným protějškem Red Kapuas Hulu. Tato odrůda je obecně spojována s povzbuzením a mírným uvolněním. Pro některé může být skvělou volbou pro podporu denní aktivity.

5. Kratom Red Malay: Pocházející z Malajsie, Red Malay je červený kratom s výrazným aroma. Uživatelé obvykle uvádějí jeho uvolňující účinky a schopnost podpořit klidný spánek.

6. Red Elephant Kratom: Red Elephant Kratom se vyznačuje svými velkými listy a silnými účinky. Tato odrůda bývá spojována s výraznou relaxací a analgetickými vlastnostmi.

7. White Kalimantan Kratom: White Kalimantan Kratom, pěstovaný na indonéském ostrově Kalimantan, je bílým kratomem známým pro své povzbuzující účinky. Uživatelé často hlásí zvýšenou energii a mentální jasnost.

Různé druhy kratomu nabízejí uživatelům rozmanitost ve volbě podle jejich individuálních potřeb a preferencí. Každá odrůda má svůj jedinečný profil alkaloidů a tedy i rozličných účinků. 

Kratom, historie a použití

KRATOM, historie a použití

Pokud bychom se mohli vydat na cestu časem do srdce jihovýchodní Asie, narazili bychom na jeden z nejzajímavějších botanických pokladů této oblasti: kratom. Tento strom, jehož vědecký název zní Mitragyna speciosa, má bohatou historii a zajímavé tradiční použití, které se táhne tisíce let zpět.

Kratom, který se vyskytuje především v Indonésii, Malajsii, Thajsku a okolních zemích, je známý svými listy, které obsahují bioaktivní sloučeniny, jako je mitragynin a 7-hydroxymitragynin. Tyto sloučeniny ovlivňují nervový systém a poskytují řadu účinků, od povzbuzení až po relaxaci a analgezii.

Historie kratomu:

Kratom má kořeny v tradičním použití, kde se stává nedílnou součástí každodenního života:

Energie a stimulace: Místní obyvatelé tradičně žvýkají listy kratomu, nebo vaří čaj z listů pro své stimulační účinky. Tato praxe jim pomáhá zůstat energickými během dlouhých pracovních dnů v horkém a vlhkém klimatu.

  1. Stimulace: Mitragynin má schopnost povzbudit naše receptory v mozku, což nám dodává energii a zvyšuje bdělost. To znamená, že kratomový nápoj, nebo listy mohou být pro vás jako ranní káva, jen s tím rozdílem, že nezatíží vaše srdce tak jako kofein.
  2. Vytrvalost: Jedním z největších benefitů kratomu pro mnoho lidí je jeho schopnost zvyšovat vytrvalost a energii. To znamená, že můžete pracovat déle, cvičit intenzivněji nebo jednoduše zvládnout vše, co den přinese.
  3. Pozitivní nálada: Kratom také často nesouvisí jen s fyzickou energií, ale také s pozitivní náladou. Mnoho uživatelů zaznamenává zvýšení motivace a optimismu při konzumaci kratomu.

Relaxace a analgezie: Na druhé straně kratom také poskytuje sedativní účinky, což pomáhá lidem uvolnit se a zmírnit bolest.

  1. Relaxace: Mitragynin působí na receptory v mozku, které jsou spojeny s pocitem klidu a uvolněním. Díky tomu kratom může být pro mnoho lidí způsobem, jak se vymanit z každodenního stresu a napětí.
  2. Analgezie: Dalším fascinujícím aspektem kratomu je jeho schopnost působit jako analgetikum. To znamená, že může pomoci zmírnit bolest. Tato vlastnost byla v jihovýchodní Asii tradičně využívána pro úlevu od různých druhů bolesti.
  3. Lehkost mysli: Mnoho lidí také říká, že kratom jim pomáhá dosáhnout stavu klidu, který zahrnuje také jasnou mysl a lehkost při myšlení a učení.

Léčitelství: Tradiční léčitelé využívají kratom k léčbě řady zdravotních obtíží, včetně průjmu, horečky a deprese. Místní obyvatelé jej považují za univerzální bylinný lék.

  1. Bolest a analgezie: Kratom má silné analgetické vlastnosti díky obsahu mitragyninu. Místní obyvatelé a tradiční léčitelé využívají kratom pro zmírnění bolesti různého druhu, včetně chronických bolestí, migrén, bolesti svalů a kloubů a dokonce i neuropatické bolesti.
  2. Úleva od úzkosti a deprese: Kratom má potenciál působit jako přírodní antidepresivum a anxiolytikum. Uživatelé často hlásí zlepšení nálady, snížení úzkosti a zvýšení celkového pocitu pohody po konzumaci kratomu.
  3. Zlepšení energie a produktivity: Pro některé lidi se kratom stává prostředkem k zvýšení energie a vytrvalosti. Pomáhá jim zvládat náročné pracovní dny nebo, intenzivní cvičení bez potřeby kofeinu nebo jiných stimulantů.
  4. Zmírnění průjmu a různých zdravotních potíží: Kratom byl tradičně používán pro své antidiarhoické vlastnosti a jako prostředek k zastavení průjmů. Tato schopnost v kombinaci s jeho adstringentními účinky mu dává potenciál pomáhat při různých gastrointestinálních obtížích.
  5. Dezinfekční vlastnosti: Některé studie ukazují, že kratom může mít antibakteriální vlastnosti, což by mohlo poskytnout ochranu před infekcemi a záněty.

 

Náboženské a kulturní použití: Kratom má také své místo v náboženských a kulturních rituálech, kde je považován za posvátnou rostlinu a zapojen do ceremonií a festivalů.

  1. Náboženské použití: V některých částech jihovýchodní Asie je kratom spojován s náboženskými rituály a spiritualitou. V těchto kulturách je kratom často považován za posvátný strom a jeho listy jsou užívány při náboženských obřadech a modlitbách. Místní obyvatelé věří, že kratom jim pomáhá spojit se s duchovním světem, získat poznání nebo dosáhnout stavu vědomí, který je přínosný pro náboženskou praxi.
  1. Kulturní použití: Kromě náboženských aspektů hraje kratom důležitou roli v kulturních oslavách a festivalech. V některých oblastech jihovýchodní Asie je kratom tradiční součástí různých kulturních událostí, jako jsou svatby, oslavy narozenin a další slavnostní příležitosti. Kratom je často sdílen s hosty jako způsob přivítání a projevu pohostinnosti.
  1. Symbolika a jednota: Kratom také symbolizuje jednotu a společenství v těchto kulturách. Jídlo a nápoje obsahující kratom jsou často sdíleny mezi členy komunity, což posiluje vztahy a jednotu. Je důležité chápat, že pro místní komunity má kratom význam, který přesahuje jeho biochemické účinky. Je spojen s historií, tradicí a hlubokým duchovním významem pro ty, kteří ho užívají. Tento unikátní vztah mezi kratomem a jihovýchodní asijskou kulturou nám ukazuje, jak různé byliny a rostliny mohou ovlivnit a obohacovat životy lidí po celém světě.

Pokud tě článek zaujal a chtěl bys vyzkoušet kratom, tak navštiv náš web www.zelenykral.cz a mrkni na nabídku kvalitního vakuově baleného kratomu :-) 

 
Kratom: Nevěřitelná cesta z tropické jihovýchodní Asie až ke globální popularitě

Když se řekne kratom, mnohým z nás se vybaví jen málo informací, pokud vůbec nějaké. Tato rostlina však na sebe strhává stále větší pozornost po celém světě. Jde o zajímavou a tajemnou bylinu, jejíž cesta z tropických pralesů jihovýchodní Asie až ke globální popularitě rozhodně stojí za povšimnutí.
 


Kratom, vědecky známý jako Mitragyna speciosa, je tropický strom, který je domovem v jihovýchodní Asii, především v Thajsku, Malajsii a Indonésii. Zde už po staletí slouží jako tradiční léčivo a byl především využíván pro své psychoaktivní a analgetické účinky.
 


Původně byl Kratom používán místními obyvateli, kteří jeho listy žvýkali či konzumovali v čaji, aby zmírnili bolest, zvýšili výdrž při fyzické práci nebo jen pro zábavu. Postupem času se však o něm začalo mluvit daleko za hranicemi jeho původního prostředí.

První vlna popularity Kratomu začala v 20. století, kdy se tato rostlina stala známou v západním světě. Stalo se tak díky objevům vědců, kteří se rozhodli prozkoumat jeho potenciální léčivé účinky. Kratom se tak začal využívat v medicíně, především k léčení chronických bolestí, odvykání od opiátů nebo jako přírodní antidepresivum.
 


S rostoucí popularitou a zájmem o Kratom se však také zvyšovala kontroverze kolem jeho užívání. Zatímco někteří ho chválí za jeho léčebné účinky, jiní upozorňují na možné vedlejší účinky a potenciální nebezpečí při nadměrném užití.

V současné době je Kratom stále více populární nejen mezi lidmi hledajícími přírodní alternativy ke konvenční medicíně, ale také mezi těmi, kteří ho využívají pro jeho relaxační a euforické účinky. Někteří si ho také chválí za jeho blahodárné detoxikační účinky a zvýšení koncentrace.

Kratom si tak našel cestu z tropických pralesů jihovýchodní Asie až do obývacích pokojů a kuchyní lidí po celém světě. Jeho popularita stále roste a zdá se, že zájem o tuto zajímavou rostlinu bude pokračovat i do budoucna. Výzkum Kratomu a jeho účinků je stále v plenkách, a tak uvidíme, kam nás jeho cesta ještě zavede. Ale jedno je jisté - cesta Kratomu ke globální popularitě je rozhodně neuvěřitelným příběhem, který stojí za sledování. 
 
Pokud tě tato rostlina zaujala, můžeš se podívat na naši nabídku https://www.zelenykral.cz/kratom/
 
Používáme ověření věku Adulto